Zelenjavne sadike

Naša ponudba zelenjavnih sadik zajema je primerna za vrtičkarje na balkonih, v loncih, malih ali velikih vrtovih, njivah, rastlinjakih, visokih gredah in še kje…. saj vsako sezono posebej poiščemo kvalitetna semena za vse omenjene lokacija zasaditve z dobrimi in okusnimi pridelki in sortami kjer lahko vsak , ki pri nas kupi sadiko doma pridela svojo zelenjavo.

V našem podjetju vse sadike posejemo, sadimo in vzgajamo sami. Vse posejane sadike presajamo v stisnjene šotne kocke v katerih je zadosti hranil za to da se lepo razvije koreninska gruda in zraste lepa sadika, ki takoj po presajanju brez trganja korenin, saj so kocke ločene, na končnem mestu razpošlje svoje korenine v zemljo.

Na začetku leta začenjamo s sadikami različnih sort solatnic kot se krhkolistne solate, gentile, glavnate solate, mehkolistne, rdečelistne, … primerne za sajenje na prosto ali v rastlinjake.

Sadike solat je možno dobiti skozi celo leto na vrtnariji, vedno se samo sorte prilagajajo letnemu času ko jih je primerno saditi.

Kmalu za solato je na razpolago že tudi prva čebula, por, peteršilj, gomoljna zelena, zgodnje zelje, cvetača, koleraba, ohrovt, brokoli in še kaj.

Z koncem marca in začetek aprila pridelamo že tudi prve sadike plodovk kot so paprika, paradižnik in kumare, predvsem zgodnje sorte, ki ne potrebujejo toliko dni do prvega pridelka.

Glavna sezona za zelenjavne sadike se začne konec aprila in maja ko lahko na prosto posadimo večino zelenjave, takrat imamo na vrtnariji na razpolago sadike:

Glavna sezona za zelenjavne sadike se začne konec aprila in maja ko lahko na prosto posadimo večino zelenjave, takrat imamo na vrtnariji na razpolago sadike:

  • Paradižnik češnjevec, pelati, grozdasti, okrogli, srčasti, debeli okrogli, ….

  • Paprika rumena in zelena babura, rumeni in zeleni špic, feferoni, čili paprika,…

  • Kumare solatne dolge, kratke, …

  • Melancani, bučke,…

  • Kapusnice zelje, cvetača, koleraba, ohrovt, brokoli, ..

  • Solata gentile, glavnata, …

  • Por, čebula, gomoljna zelena, peteršilj

  • Preko 30 različnih zelišč, začimb in dišavnic

  • In še kaj bi se našlo. Kapusnice zelje, cvetača, koleraba, ohrovt, brokoli, ..

Čez poletje so še vedno aktualne sadike solate, kapusnic , zelišča, začimb in dišavnic.

Od konca avgusta pa so na razpolago že sorte solat za pozno jesensko pridelavo solate. Od septembra do konec oktobra imamo na razpolago zimske sorte solate za vzgojo na prostem ali v rastlinjaku.

Če ste profesionalni ali ljubiteljski gojitelj zelenjave, k,i jo potem prodajate tudi na tržnicah, po šolah, trgovinah ali kjerkoli lahko pri nas pom predhodnem naročilu pripravimo za vas vse zelenjavne sadike po vaši izbiri. Naročila zbiramo 3 mesece pred želenim sajenjem le teh na vašo njivo, vrt ali v rastlinjak, saj le tako lahko zagotovimo, da bo sadika dorasla, zdrava in kvalitetna in bo uspešno uspevala naprej. Prosimo vas da nas pokličete , napišete mail ali še boljše oglasite pri nas in skupaj bomo izbrali sorto , ki bo primerna za vaše potrebe.