Januar je verjetno najdaljši mesec v letu, ki pa nas z mrazom popelje v februar, ki nam v sredini meseca prinese prvo prebujanje narave z ključkom od korenin in praznik zaljubljencev, ko nam pustne maškare odženejo mraz in zimo in v nas prebudi vznemirjenost prvih pomladanskih žarkov.

V rastlinjaku nam zacvetijo ciklame, trobentice in čebulice, ki kar čakajo da jih presadimo v večje lonce ali na prosto.

V mesecu marcu pridejo s toplimi sončnimi žarki tudi prazniki, ki našim mamam, babicam, ženam, dekletom in vsem ženskam prinesejo kar nekaj veselja. Vsaka rožica, ki jo podarimo v tem mesecu so vedno znak ljubezni do… Pri nas poskušamo z pisanimi kombinacijami različnega cvetja poskrbeti, da vsaka rožica najde svojo mesto in lastnika.

V tem času imamo na vrtnariji že ob rožicah tudi prve sadike solate, peteršilja in drugih zelenjadnic, pa tudi zelišča bi se že našla. Zacvetijo tudi že prve trajnice, urejati pa lahko začnemo že tudi okolico tako da ob cvetočih lepoticah posadimo tudi razna drevesa in grmovnice.