S cvetličarskimi storitvami smo se ukvarjali že od pričetka vrtnarjenja. Vendar smo se te panoge bolj resno lotili šele leta 2016, ko je bila otvoritev naše cvetličarne.  S tem smo tudi pospešili prodajo sezonskega cvetja, saj smo na ta način postali ljudem bolj dostopni. S trdim delom in žilico po nadaljnjem ustvarjanju vam usposobljene cvetličarke ponujajo izdelavo kreativnih iz svežega in suhega cvetja, ter najrazličnejših cvetličarskih materialov. s poudarkom na sovpadajočem letnem času. Kreacije so lahko bodisi iz področja poročne ali žalne floristike, aranžiranja daril, lončnic, avtomobilov, adventnega in novoletnega časa ali pa preprosto šopki ter aranžmaji za različne okuse in priložnosti.

V letni ponudbi tudi pestra izbira sobnih rastlin. Aktualna ponudba se lahko tedensko spreminja.

V ponudbi imamo pester izbor rezanega cvetja in zelenja, ki ga imamo v vsak teden posodobimo. S svežim cvetjem Vam aranžiramo cvet, šopek, aranžma, namizno dekoracijo, ustrežemo pa tudi posebnim željam

Prednost naše cvetličarne, kar se tiče lastnih artiklov sezonskega cvetja, je tudi v tem, da vsak dan lahko ponudimo vedno nove, sveže rastline iz rastlinjaka, tako da rastline ne izgubijo na kakovosti in niso izpostavljene prevelikemu šoku.

Kvalificirane cvetličarke so Vam vedno na voljo ter vam ustrezno svetujejo pri vsaki izbiri. V ponudbi imamo torej pestro izbiro rezanega cvetja, keramike, gnojil, sobnih rastlin, unikatnih izdelkov, darilnega programa, sveč ter ostalih vrtnarskih ter cvetličarskih materialov v vsakem letnem času:

VALENTINOVO

Zaljubljenci vsako leto dočakate svoj dan, 14.februar.  Trenutkov, ko nekomu pokažemo, da ga imamo radi res ni nikoli premalo, vendar je še vedno  valentinovo  tisti pravi čas, da se prebudimo in izkažemo svojo naklonjenost. Valentinovo je predvsem praznik zaljubljencev, prijateljev, ki se imajo radi. Za valentinovo Vam priporočamo šopek, dekoriran cvet, manjšo lončnico ali sladko darilo, ki vam ga seveda ustrezno aranžiramo. Kraljice valentinovega so prav zagotovo vrtnice, vsaka barva pa ima svoj simbolni pomen. Šopek ali posamezni cvet nam lahko v cvetličnem jeziku tudi veliko pove. Prisluhnimo mu!

DAN ŽENA

8. marca praznujemo dan žena, ki je po svetu uveljavljen že preko 100 let. Nežnejšim predstavnicam spola, ki so nam blizu, podarimo cvet ali aranžirano lončnico in jim preprosto polepšamo dan. Naj pa ne bo izgovor le praznik, na njih se lahko spomnimo tudi med letom.

Šopek ali posamezni cvet nam lahko v cvetličnem jeziku tudi veliko pove. Prisluhnimo mu! Seveda ima vsaka rožica svoj pomen n ele vrtnica. Flamingovci so s svojo zanimivo strukturo in obliko cvetov že sami po sebi izjemni, obstojni cvetovi pa poosebljajo trdno ljubezen. Kalanhoja tudi poosebljajo ljubezen in predanost, saj se naj bi po legendi rodile iz solz zaljubljene boginje. Lončnica je primerna za vsakega začetnika, saj je izredno hvaležna za oskrbo. Če pa podarimo dve enaki rastlini v usklajenih okrasnih loncih, pa smo vsekakor dosegli simboliko ‘ti’ in ‘jaz’.

BONTON POKLANJANJA CVETJA

Če se odločimo pokloniti le eno vrtnico, izberimo tako, ki ima dolgo steblo. V manjšem šopku naj bo vedno neparno število cvetov. Ko vam zavijemo rožo v papir, se spodobi, da ga odstranite preden predate cvetje. K cvetju lahko dodate tudi sporočilce in ga izročite takoj ob prihodu.

DAN MUČENIKOV

10. marca se spomnimo na vse naše bližnje predstavnike moškega spola, ko obeležujemo spomin na 40 mučenikov iz časa cesarja Licinija. V cvetličarnah vam pripravimo darila z aranžiranim trnjem, suhimi slivami in seveda klobaso, ki simbolizirajo mučeništvo in so lahko lepo presenečenje za vašega dragega.

GREGORJEVO

Gregorjevo je slovenska različica praznika zaljubljencev, katerega praznujemo 12. marca, na dan ko se ptički ženijo. Majhna pozornost je vedno dobrodošla.

MATERINSKI DAN

Mama je ena sama. 25. marec, dan v znamenju naših mater, ko jih navadno s cvetočimi pozornostmi razveselimo in jim obenem izkažemo hvaležnost, ljubezen in spoštovanje. Zelo aktualne so spomladanske trobentice oz. primule, ki jih ponujamo iz lastne vzgoje.

DAN SPOMINA NA MRTVE

1. novembra, na praznik vseh svetih, se spomnimo na vse naše pokojne. S septembrom zasajamo grobove z jesenskimi lepoticami, pred praznikom pa poskrbimo tudi za šopek, lončno krizantemo in prvonovembrski aranžma, ki je lahko bodisi suh, kombiniran ali svež. V cvetličarnah se trudimo ustreči vsem vašim željam, pri izdelavi pa skrbimo za unikatnost, tako niti dva aranžmaja med seboj nista enaka.

ADVENTNO NOVOLETNE DEKORACIJE

Prične se štiri nedelje pred Božičem, na prvo adventno nedeljo. V tem času, polnem pričakovanja, ne moremo brez namiznega, visečega venčka ali drugega božično-novoletnega  aranžmaja in seveda božične zvezde. Vsako adventno nedeljo prižgemo svečko več, venček pa predstavlja ponovno rojstvo, večno življenje. V osnovi je lahko izdelan iz različnih materialov (slama, prepletene veje…), na katere nanašamo zelenje (smreka, ilex, cipresa, pušpan, lovorikovec, lišaj, mah…), različne materiale (kavna zrna, cimet…) in dekorativne dodatke.

Poleg standardov vam ponujamo tudi različne božično-novoletne aranžmaje, primerne tako za domove kot poslovne prostore. Ti prav tako vnašajo praznično vzdušje, še posebej s prižganimi dišečimi svečami. Izdelani so lahko iz sveže-suhega ali suhega materiala za daljšo obstojnost. Najboljše je, da vam pomagamo barvo dekoracije uskladiti z vašim okusom in prostorom v katerem je postavljen.

SLOVESNA IN POROČNA FLORISTIKA

Razlog, da sta se ustavila na naši spletni strani, je poizvedovanje o poročnih dekoracijah. Naletela sta se na prave cvetličarje z znanjem, srcem in žilico do ustvarjanja! Poroka je eden najlepših trenutkov zaljubljenega para, ki potrdita naklonjenost eden do drugega, zato jo je potrebno skrbno načrtovati. Tako pri pripravi cvetočega vzdušja nastopimo mi!

V cvetličarni vam ponujamo cenovno ugodne in kvalitetne storitve aranžiranja porok in slavnostnih prireditev. Obrnete se lahko na izkušene cvetličarke, ki Vam bodo ustrezno svetovale in sledile vašim željam, hkrati pa vam dokazale svojo izvirnost in inovativnost pri izdelavi posameznih dekoracij.

Kaj vse ponujamo?

  • poročni šopki
  • naprsni šopki
  • cvetoče dekoracije v laseh
  • cvetoče zapestnice
  • cvetoči prstani
  • namizne dekoracije
  • aranžiranje avtomobilov
  • aranžiranje cerkva

in še več!

Prepričajte se sami!

ŽALNA FLORISTIKA

V žalostnih trenutkih vam v cvetličarni ponujamo pester izbor žalne floristike:

Žalni aranžmaji, ikebane – so najpogostejši in najrazličnejših oblik, barvnih kombinacij ter velikosti. Lahko so enostranski ali vidni z vseh strani. Navadno se doda žalna pentlja z napisom.

Žalni venci – s cvetjem obdani obodi ali polni venci, ki so po končani izdelavi lahko blazinastega ali razgibanega videza, prav tako se lahko odločite za bolj ali manj umirjene barve in razmerje cvetja v primerjavi z zelenjem. Vencem prav tako pripada žalni napis.

Žalni šopki – pogosto zaviti v celofan ali samo poviti s trakom. Ti se nato položijo kar na tla ali v vazo. So cenovno ugodnejši.

Žarni venčki – venčki, v sredino katerih se postavi žara. Lahko imajo dvignjeno ozadje različnih oblik.

Žalni paketi sveč – dodan trak in posamezen cvet za dekoracijo ali pa žalna vizitka. Velikosti paketov so zelo raznolike.

Kako naročiti?

Pokličete nas lahko v času uradnih ur in naročite željen izdelek po vnaprej dogovorjeni ceni. Barvo in vrsto cvetja lahko izberete sami ali pa preprosto kreativnost prepustite nam, odražajo nas cenovno ugodne in kvalitetne storitve izdelovanja vseh zgoraj naštetih aranžmajev.

ARANŽIRANJE DARIL IN ŠOPKOV

V cvetličarni Vam s spretnimi rokami in trendovskimi idejami aranžiramo izbrana darila in šopke za različne priložnosti. Darila Vam estetsko in letnemu času primerno zavijemo na podlago, na katero vnesemo najrazličnejše motive, ki se nanašajo na spol in starost osebe, katero nameravate obdariti. Naj poudarimo, da se vsakega aranžiranja lotimo unikatno, kar Vas naredi še posebno dober vtis.

Pri izdelavi šopkov govorimo bodisi o aranžiranem cvetu ali o aranžiranem šopku za posebne priložnosti. Pri izbiri cvetja se vedno posvetujemo z Vami, lahko pa nam prepustite proste roke in se pustite presenetiti. Izbiramo sveže cvetlice, ob nakupu pa podarimo še vrečko z gnojilom, katerega raztopite v vodi za daljšo obstojnost rezanega cvetja.

Hvala Vam, ker smo lahko del nje.