Balkonsko cvetje

Meseca april in maj vsako leto prineseta nove izzive naši vrtnariji, saj vedno radi poskrbimo za to, da stranke pri nas lahko dobijo pisan asortiment balkonskega cvetja, kot so raznobarvne pelargonije, surfinije, petunije, milijon zvončkov, begonij in še kaj. Vse to lahko lepo kombiniramo s strukturnimi rastlinami kot so iponomea batata v zeleni, viola ali rjavi barvi, moljevka, afriški smilj in še kaj od zelenih rastlin za mešane zasaditve. Ob tem lahko ponudimo še cvetoče strukturne rastline kot so bela, lila ali roza lobularija, lobelija, sanvitalija, bidense raznih barv, bela, modra in roza bacopa, gaura, modri in beli čudež ter še in še vsako leto nekaj novega. Ob tem jih lahko lepo zasadimo z raznimi okrasnimi rastlinami, ki v ozadju izpopolnijo posajeno korito kot so razne okrasne koprive, okrasne trave,…

V začetku aprila vsako leto lahko pri nas dobite novi katalog cvetje za poletje, saj smo tudi mi člani profesionalne vrtnarske družbe, ki vedno poskrbi za skrbno izbrane novosti.

S pomočjo kataloga in naših nasvetov smo vam vedno na razpolago, da vam pomagamo pri vaše nasadu loncev, balkonskih korit, gredice ali skalnjaka, zato vam svetujemo, da se oglasite pred nakupom na vrtnariji in skupaj poiščemo prave rožice za vas. Ponudimo vam lahko tudi profesionalne substrate in gnojila da vam bodo rožice lahko lepo uspevali skozi celo leto, lahko pa vam jih posadimo tudi mi. Pomagali vam bomo tudi z nasveti o nadaljnji vzgoji skozi poletje, da bodo vaše lepotice lepe vse do prve slane.

Cvetje za gredice

Pregovor vsepovsod je lepo, doma pa najlepše zagotovi drži, pa čeprav se vračamo z najlepšega dopusta, smo vedno veseli ko zagledamo domačo hišo ali stanovanje. Predem vstopimo nam pogled vedno prej pristane na okolici in zelo smo veseli če tam cvetijo rožice, ki smo jih skrbno izbrali in posadili.

Pri nas začnemo zgodaj spomladi z trobenticami in mačehami ter čebulicami in trajnice, ki nam prinesejo prve pomladanske barve in sonce.

Ko se v maju sonce okrepi in začne ogrevati ozračje posadimo enoletnice na gredice, skalnjake in posode, ki nam čez poletje popestri naše dneve. Ponujamo vam begonije pisanih barv, tagetese, salvije, salvije, marjetice, portulak, petunije in še več različnih rožic.

Jesen nam prinese hladen veter in slano zato je ponovno čas da spremenimo podobo naših gredic tako da posadimo jesenske lepotice kot so mačehe z velikimi pisanimi cvetovi in raznobarvne mini mačehe.

Skozi celo leto naše gredice popestrijo tudi razne trajnice, ki vsaka v svojem letnem času blesti v vsej svoji lepoti.

Trajnice

Gradite hišo, urejate okolico ai samo želite na enostaven način urediti svoj vrt v novo preobleko, ki bo v vsakem letnm času pokazala svojo bravo in obliko.

Pridite k nam na vrtnarijo kjer vam lahko z našo izbiro trajnic pomagamo urediti vaš kotiček, ki bo ustrezal vašim željam, mi pa vam bomo poskušali ustreči in pomagati z nasveto o sajenju in oskrbi rožic.

Trajnice so sezonsko cvetje, zato vam ponujamo vedno v pomladanskem času trajnice, ki cvetijo in so najlepše v poletnem in jesenskem času. Trajnice ki cvetijo zgodaj pomladi vam ponujamo v jesenskem času. V jesenskem času imamo vedno ob vseh navedenih trajnicah tudi veliko izbiro callune oz jesenskega resaj in erice pomladanskega resja.

Nekatere trajnice so pa tudi take , ki jih lahko sadimo skozi vso leto kot so okrasne trave, iskrivke, zimzeleni grmički in mahi, netreski , bršljani, pa še bi se kaj našlo.

Predlagamo vam da nas obiščete večkrat na leto in si vedno kupite kakšno trajnico, ki bo popestrilo vašo gredico, skalnik, lonec,…

Grmovnice

V letu 2015 smo na naši vrtnariji za naše stranke uredili gredice ki ponujajo širok asortiment grmovnic.

Ponujamo vam širok izbor nizkih in visokih iglavcev in listavcev v loncih, cepljene grmovnice (pisanolistna vrba, catalpa, acer, platana, eonymus, iglavci, …) ter v večjih loncih že oblikovane v spiralo, bonsai, pom pom, …).

Del ponudbe so tudi sadike sadja kot so maline, ameriške in sibirske borovnice, ribez, fige, kivi on podobno, ki ga ponujamo v spomladanskem času za to da si lahko dopolnite svoj sadi vrt s svežim sadjem.

1. november – Dan spomina na mrtve

Na ta dan se spominjamo tistih, ki jih več ni. Tistih, ki smo jih imeli radi, a so v nekem trenutku v preteklosti izgubili borbo z življenjem. V tem času za vas pripravimo vse potrebno za grobove vaših najdražjih. Naša ponudba zajema mačehe, trajnice, substrate in gnojila za grobove, kakor tudi veliko izbiro peskov in kamnov. Zasadimo različne zasaditve v posode in košare za postavitev na grob za zraven pa še imamo veliko izbiro nagrobnih sveč in rezanega cvetja.

Že v septembru lahko pri nas dobite zgodnje cvetoče krizanteme. Bolj kot se bo bližal dan spomina na mrtve, večja je izbira lončnih krizantem in rezanega cvetja. V ponudbi imamo velikocvetne in drobnocvetne krizanteme različnih velikosti in barv.

Od sredine oktobra pa je na izbiro tudi veliko suhih aranžmajev, zadnji teden pa tudi svežih in suho-svežih aranžmajev že pripravljenih, lahko pa jih tudi izdelamo po vašem naročilu.